Kaikille avoin nuorisotoiminta

SAK haluaa edistää nuorten asemaa työmarkkinoilla ja laajemminkin yhteiskunnassa. SAK:lainen nuorisotoiminta on kaikille avointa.

Ota yhteyttä oman työpaikkasi luottamusmieheen tai ammattiliittoosi, jos haluat vaikuttaa omiin ja muiden työehtoihin, lisätä työsuhteesi turvallisuutta ja kokea yhdessä tekemisen riemua. Luottamusmieheltä tai ammattiliitostasi saat lisätietoa liittosi nuorten toiminnasta.

SAK:laisia nuorten toimintaryhmiä on ympäri Suomea. Toimintaryhmät keräävät yhteen eri alojen aktiiveja, jotka järjestävät monipuolista toimintaa alueen nuorille työntekijöille.

Toimintaa pyöritetään nuorten omilla ehdoilla, pilke silmäkulmassa, mutta silti asioiden tärkeyttä unohtamatta. Toimintamuodot vaihtelevat seminaareista erilaisiin tempauksiin ja projekteihin – eikä yhteistä vapaa-ajan viettoakaan ole unohdettu.

Liity SAK Nuorten Facebook-yhteisöön: facebook.com/SAKNuoret

Opiskelijat tervetulleita jäseniksi

SAK:lainen nuorisotyö ulottuu myös opiskelijoihin. Lähes kaikkiin SAK:laisiin liittoihin on mahdollista liittyä opiskelijajäseneksi ja yleensä ilman jäsenmaksua.

Ammattiin opiskelevien nuorten etuja valvoo Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry.

Merkittävä nuorisojärjestö

SAK on merkittävä nuorisojärjestö, sillä SAK:n jäsenliitoissa on 200 000 alle 30-vuotiasta jäsentä ja 100 000 alle 25-vuotiasta jäsentä. Näin suurella joukolla on painoarvoa, kun päätöksiä tehdään. 

Nuorille jäsenille SAK jäsenliittoineen on asiantuntija, jonka puoleen voit kääntyä työelämän ongelmissa. SAK jäsenliittoineen neuvottelee työehtosi ja puolustaa niitä. Oma ammattiliittosi opastaa sinua työelämän välillä monimutkaiseen maailmaan.

SAK:n toimistolla nuorisotyötä organisoi nuorisosihteeri. Ammattiliitoilla on nuorisotoiminnasta vastaavia työntekijöitä.

Tatsi tukee työttömiä nuoria

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys Tatsi järjestää työttömille nuorille koulutusta arjen jaksamisesta, asumisesta ja oman talouden hallinnasta. Tatsin kursseilta saat myös työelämätietoa. Työttömien nuorten Elämänhallinnan kursseja järjestetään Muonion Utkujärvellä.

TATSI julkaisee työttömille suunnattua lehteä. Voit tutustua lehden sähköiseen versioon netissä ja myös tilata sen itsellesi netin kautta

Maailmanlaajuinen verkosto

Osana ammattiyhdistysliikettä olet mukana luomassa oikeudenmukaisempaa ja parempaa maailmaa. Katso ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestön ITUCin tuottamia videoita.