Ollaan Twitterissä niin kuin baarissa

VAIKUTTAMINEN
Blogi: Tätä mieltä | Kirjoittaja: Pauli Vento | 19.02.2016 12:53 (päiv. 13.04.2016 09:34)

Twitter on hieno työkalu. Sen avulla voimme jakaa ajatuksiamme ennestään tuntemattomienkin ihmisten kanssa. Vallan mainio väline lisätä keskinäistä ymmärrystä siis. Me käyttäjät vain tunnumme tekevän parhaamme, ettei näin kävisi.

Aivan liian usein Twitterissä törmää loputtomiin viestiketjuihin, joissa keskustelijoiden ainoa päämäärä on osoittaa omien näkemysten ylivertaisuus. Piiruakaan ei anneta periksi ja vastapuolen twiittaukset ymmärretään väärin aina kun mahdollista.

Laput silmillä -twiittaaminen on tuskallisen tavallista varsinkin maahanmuuttoa koskevissa ketjuissa. Mutta yhtä lailla siihen törmää työmarkkinoita tai vaikka urheilua koskevissa Twitter-keskusteluissa.

Baarissa me keskustelemme samoista aiheista toisin. Kun tuntematon henkilö istahtaa samaan pöytään ja aloittaa keskustelun tulenarastakin aiheesta, harva meistä ryhtyy hänen kanssaan loputtomaan jankkaamiseen. Useimmiten kuuntelemme rauhassa uuden baarituttavamme näkemyksiä ja koitamme ehkä vähän ymmärtääkin hänen kantojaan, vaikka eri mieltä olisimmekin.

Miksi emme puhuisi toisillemme yhtä avoimin mielin Twitterissäkin? Kuuntelisimme enemmän, arvostaisimme vastapuolenkin näkemyksiä ja olisimme jopa valmiita tarkistamaan mielipiteitämme?

Oltaisiin Twitterissä vähän enemmän niin kuin olemme baarissa.

Pauli Vento

Kirjoittaja työskentelee SAK:ssa tiedottajana.

Twitter: @paulivento

KOMMENTOI JA KESKUSTELE AIHEESTA

0 kommenttia