SAK:n valtuusto kokoontuu torstaina ja perjantaina

SAK:n valtuusto kokoontuu syyskokoukseen 21.–22. marraskuuta Kiljavan opistolla Nurmijärvellä. Kokous alkaa torstaina kello 11 ja päättyy perjantaina arviolta kello 13.
21.11.2012 13:34
SAK
Valtuuston kokoustila Kiljavan opistolla

Kokouksen avaa SAK:n valtuuston puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Kesäkuussa Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtajaksi valittu Jarkko Eloranta toimii valtuuston puheenjohtajana ensimmäistä kertaa.

Torstain aamupäivä jatkuu SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn katsauksella ajankohtaiseen talous- ja työmarkkinatilanteeseen, jonka jälkeen SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola avaa yleiskeskustelun. Noin kello 12 alkavaa yleiskeskustelua voi seurata ja kommentoida myös Twitterin kautta hashtagilla #SAKfi. Twitter-viestit näkyvät myös SAK:n nettipalvelun etusivulla.

Liittojen esityksiä 18

Yleiskeskustelun jälkeen esitellään jäsenliittojen esitykset ja SAK:n hallituksen lausunnot niihin. Esityksiä jätettiin tänä vuonna yhteensä 18.

Metalliliitto esittää esimerkiksi muutoksia vuokratyöntekijöiden käyttöön sekä peräänkuuluttaa luottamushenkilöille oikeuksia vuokratyöntekijöiden edustamiseen. Metalliliitto on huolissaan myös työterveyshuollosta, sairauspoissaoloista ja ylitöiden määrästä.

JHL esittää, että nuorten yhteiskunta- ja työelämävalmiuksia on vahvistettava perusopetuksessa, lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa sekä tuettava neuvonta- ja ohjauspalveluilla. Rakennusliitto haluaa puolestaan varmistaa palkkatodistusten saamisen.

SAK:n valtuusto käsittelee syyskokouksessa myös ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä antaa perjantaina päätöslausuman.

Lisätietoja valtuuston kokouksesta

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.