SAK on palkinnut espoolaisen ravintolakokin ja pääluottamusmiehen Niina Ruutisen Duunari-stipendillä.

Valintaperusteissa todetaan, että Duunari-stipendiaatti on omalla toiminnallaan uudistanut ay-liikettä ja antanut panoksensa yhteisen hyvän eteen. Hänelle on tärkeää kehittää matkailu- ja ravintola- alaa ja nostaa sen arvostusta.  

Jatkokaudelle hiljattain valittu 28-vuotias pääluottamusmies Ruutinen edustaa noin 850 majoitus-ja ravitsemusyritys Sokotelin työntekijää. Luottamustehtäviä aktiiville on kertynyt runsaasti. Hän on muun muassa SAK:n edustajiston ja Palvelualojen ammattiliitto PAM:in valtuuston jäsen.

Ruutiselle stipendiä esitti PAM:in nuorisovaliokunta jonka mielestä Niina edustaa uuden sukupolven ay-toimijuutta, joka haastaa uudistumaan ja tuo positiivista yhdessä tekemistä niin SAK:n kuin oman ammattiliittonsa toimintaan.

Ruutinen on aktiivina ollut mukana vaikuttamassa ja uudistanut käytäntöjä työpaikallaan.

– Oman työpaikkani ylintä johtoa olen kierrättänyt työpaikoillamme. Olen tuonut esille epäkohtia, kehityskohtia, ja mikä meillä toimii. Olemme sitä kautta saaneet henkilökunnan ääntä kuuluviin heitä koskevassa päätöksenteossa, Ruutinen sanoo.

Duunari-stipendi myönnetään vuosittain yhteiskunnassa aktiivisesti toimivalle duunarihenkeä osoittavalle nuorelle. Stipendillä lähes miljoonaa työntekijää edustava SAK haluaa nostaa ammatillisen osaamisen arvostusta.

– Olen periksiantamaton duunari ja todella ylpeä ammatistani. Sen tuntee heti kun laittaa kokkitakin ja housut, työkengät sekä essun päälle. Työn suola on työkaverit ja asiakkaat. Pääluottamusmiehenä on parasta työntekijöiden kohtaaminen työpaikoilla ja heidän kanssaan käydyt keskustelut.

Stipendi luovutettiin Ruutiselle torstaina SAK:n edustajistokokouksessa Helsingissä. Duunaristipendi jaettiin nyt kahdennentoista kerran. Viime vuonna stipendin sai teatteri-alan ammattilainen Aino Kivi.