Tulevaisuus tänään

SAK:n Tulevaisuus tänään -tapahtuma järjestetään Helsingin Marina Congress Centerissä

Painavaa puhetta työstä ja sen muutoksesta. Tiukkaa asiaa yhteiskunnan murroksesta. Korkeatasoisia keskusteluja. Mieleenpainuvia kohtaamisia.

SAK kutsuu sinut Tulevaisuus tänään -tapahtumaan 7. lokakuuta 2017. Tarjoamme sinulle laajan näkymän työelämän ja yhteiskunnan haasteisiin ja uusiin ratkaisuihin. Tapaat paikan päällä myös mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita omilla esittelypisteillään.

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus järjestetään Helsingin Marina Congress Centerissä, Katajanokanlaituri 6. Ovet avautuvat kello 9. Pääset paikalle muun muassa ratikoilla 4 ja 5.

Tervetuloa!

Ohjelma

9.00

Maksuton kahvitarjoilu ala-aulassa alkaa, tarjolla koko päivän

9.30–11.00

Musiikkiesitys (Europaea-sali)
- Emma Kuntsi

Työelämän ja hyvinvointiyhteiskunnan murros (Europaea-sali)
- Elina Hiltunen, futuristi
- Jarkko Eloranta, SAK
- juontajana toimittaja Jan Erola

11.30–12.30

Sanelusta sopimiseen (Europaea-sali)
- Li Andersson, Vasemmistoliitto
- Matti Apunen, EVA
- Annika Rönni-Sällinen, SAK
- juontajana toimittaja Matti Virtanen

Irti sukupuolittuneista työmarkkinoista (Nordia-sali)
- Minna Helle, Valtakunnansovittelijan toimisto
- Tuomas Kurttila, Lapsiasiavaltuutetun toimisto
- Sinikka Näätsaari, SAK
- juontajana toimittaja Sami Turunen

Yhteispelillä hyvinvointia (Nautica-sali)
- Ari Rämö, SICK Oy
- Kimmo Kedonpää ja Joona Tihinen, Pipelife Finland Oy
- Juha Antila, SAK
- juontajana toimittaja Jan Erola

13.30–14.30

Työelämän ihmisoikeudet (Europaea-sali)
- Tarja Halonen, presidentti
- Riku Rantala, Startup Refugees
- juontajana toimittaja Krista Taubert

Alustatalouden kasvot (Nordia-sali)
- Miapetra Kumpula-Natri, SDP
- Mika Maliranta, Etla
- Pekka Ristelä, SAK
- juontajana toimittaja Sami Turunen

Tulevaisuuden osaajat (Nautica-sali)
- Anita Lehikoinen, OKM
- Toni Laturi, Sanoma Lifestyle Media
- Saana Siekkinen, SAK
- juontajana toimittaja Matti Virtanen

15.00–16.00

Kohti luottamusyhteiskuntaa (Europaea-sali)
- Risto Siilasmaa, Nokia Oyj ja F-Secure Oyj
- Jarkko Eloranta, SAK
- juontajana toimittaja Krista Taubert

Keskustelijat

Li Andersson

Li Andersson, Vasemmistoliitto
Li Andersson on Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuuston jäsen. Andersson valmistui valtiotieteiden kandidaatiksi vuonna 2010 Åbo Akademista pääaineenaan kansainvälinen oikeus.

Juha Antila

Juha Antila, SAK
Juha Antila työskentelee SAK:ssa kehittämispäällikkönä. Ennen SAK:hon siirtymistään hän toimi työelämän tutkijana Helsingin yliopistossa ja työministeriössä miltei kymmenen vuotta. Antila on perehtynyt työelämän kehittämisen kysymyksiin monelta eri kantilta.

Matti Apunen

Matti Apunen, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA
EVA:n johtaja Matti Apunen on toiminut mm. Aamulehden vastaavana päätoimittajana. Hän on Ylen Jälkiviisaiden ja Pressiklubin säännöllinen vieras, kolumnisti ja vapaan markkinatalouden advokaatti.

Jarkko Eloranta

Jarkko Eloranta, SAK
Vuodesta 2016 lähtien SAK:ta luotsannut Jarkko Eloranta on järjestön 21. puheenjohtaja. Sitä ennen hän toimi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtajana ja toimialajohtajana. Eloranta on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Turun yliopistosta.

Tarja Halonen. Kuva: Lasse Keltto

Tarja Halonen, presidentti
Tarja Halonen toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 2000–2012. Hän on ollut myös sosiaali- ja terveysministeri, oikeusministeri ja ulkoasiainministeri. Halonen on presidenttikausiensa jälkeen toiminut aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi niin kotimaassa kuin YK:ssa ja muissa kansainvälisissä järjestöissä.

Minna Helle

Minna Helle, Valtakunnansovittelijan toimisto
Minna Helle on Suomen valtakunnansovittelija ja tehtävässä ensimmäinen nainen. Hän on tätä ennen tehnyt mittavan työuran työmarkkinajärjestöissä edunvalvonta- ja johtamistehtävissä. Helle on avoimuuden ja tasa-arvon vankkumaton puolestapuhuja.

Elina Hiltunen

Elina Hiltunen, futuristi
Futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on  erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin ja heikkoihin signaaleihin, joiden parissa hän on tehnyt työtä vuodesta 1998 alkaen.

Kimmo Kedonpää

Kimmo Kedonpää, Pipelife Finland Oy
Pipelife Finland Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää on nostanut lopetusuhan alla olleen Utajärven tehtaan konsernin ykköstehtaaksi. Pipelife on valittu Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon yhdeksän kertaa.

Miapetra Kumpula-Natri

Miapetra Kumpula-Natri, SDP
Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri edustaa SDP:tä ja parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmää. Parlamentissa hän on työskennellyt erityisesti digi-, energia-, työllisyys-, metsä- ja lapsiasioissa. Koulutukseltaan Kumpula-Natri on insinööri.

Tuomas Kurttila

Tuomas Kurttila, Lapsiasiavaltuutetun toimisto
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on hallintotieteiden ja teologian maisteri. Kurttila oli töissä opetusministeriössä 2003–2010 ja Suomen Vanhempainliitossa 2010–2014. Hän aloitti lapsiasiavaltuutettuna 2014. Kurttila on Euroopan lapsiasiavaltuutettujen puheenjohtaja.

Toni Laturi

Toni Laturi, Sanoma Lifestyle Media
Toni Laturi vastaa Sanoma Lifestyle Median digitaalisesta liiketoiminnasta. Aiemmin hän on toiminut mm. startup-yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Vapaa-aikanaan hän tavoittelee Suomeen massiivista akkutehdasprojektia.

Anita Lehikoinen

Anita Lehikoinen, opetus- ja kulttuuriministeriö
Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen johtaa opetus- ja kulttuuriministeriön toimintaa ministerien lähimpänä apuna. Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa valvoa asioiden valmistelua ministeriössä sekä huolehtia sisäisestä toiminnasta.

Mika Maliranta

Mika Maliranta, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla
Mika Maliranta toimii tutkimusjohtajana Etlassa ja professorina Jyväskylän yliopistossa. Hän on tutkinut tuottavuutta sekä yritys- ja työpaikkarakenteiden dynamiikkaa. Tutkimuksia on julkaistu useissa kansainvälisissä tieteellisissä aikakauskirjoissa. Malirannalla on lisäksi useita luottamus- ja neuvonantajatehtäviä.

Sinikka Näätsaari

Sinikka Näätsaari, SAK
Sosiaaliasioiden päällikkö Sinikka Näätsaari on työskennellyt SAK:n lisäksi mm. VM:ssä ja STM:ssä. Hän on osallistunut useiden sosiaalivakuutusta käsittelevien työryhmien toimintaan ja toimi mm. joustava hoitoraha -työryhmän puheenjohtajana.

Riku Rantala

Riku Rantala, Startup Refugees
Riku Rantala on toimittaja, tv-tuottaja ja tietokirjailija, joka on työkseen matkustanut pari miljoonaa kilometriä ympäri maailman. Rantalan ja Tuomas Milonoffin koolle kutsuma Startup Refugees on 500 yrityksen ja yhteisön verkosto, joka tukee turvapaikanhakijoiden yrittäjyyttä ja työllistymistä.

Pekka Ristelä

Pekka Ristelä, SAK
Pekka Ristelä on SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö. Aikaisemmin hän on seurannut kansainvälistä työelämäkeskustelua muun muassa Suomen palkansaajajärjestöjen Brysselin toimiston johtajana.

Ari Rämö

Ari Rämö, SICK Oy
Ari Rämö on eri kokoisten organisaatioiden pitkän linjan johtaja, bloggaaja ja luennoitsija. Hänen luotsaamansa yritys SICK Oy on omassa sarjassaan sijoittunut Suomen parhaiden työpaikkojen arvioinnissa korkeimmille sijoille viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Annika Rönni-Sällinen

Annika Rönni-Sällinen, SAK
SAK:n työehto-osaston johtaja Annika Rönni-Sällinen on työurallaan toiminut ay-lakimiehenä ja työehtosopimusneuvottelijana. Hän on myös työn ja perheen yhteensovittamisen kokemusasiantuntija eli kolmen lapsen äiti.

Saana Siekkinen

Saana Siekkinen, SAK
Saana Siekkinen on SAK:n työ ja turva -osaston johtaja. Osaaminen ja ammatillinen koulutus ovat olleet keskeinen osa hänen työtehtäviään työuran varrella. Siekkinen on osallistunut moniin työllisyyteen ja ammatilliseen koulutukseen liittyviin työryhmiin. Hän on ollut mm. elinikäisen oppimisen neuvoston puheenjohtaja.

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa, Nokia Oyj ja F-Secure Oyj
Risto Siilasmaa on Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös F-Secure Oyj:n perustaja ja Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Joona Tihinen

Joona Tihinen, Pipelife Finland Oy
Luottamusmies Joona Tihinen on työskennellyt Pipelife Finland Oy:n Utajärven tehtaalla vuodesta 2005 kunnossapidon ja tuotannon eri tehtävissä.

Seuraa ohjelmatietojen täsmentymistä Facebookissa ja Twitterissä!

Tapahtumassa mukana

Marina Congress Centerissä tapaat myös mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita omilla esittelypisteillään.

Helsingin seurakuntayhtymä
www.helsinginseurakunnat.fi

Kansan Sivistysrahasto
Kansan Sivistysrahasto tekee työtä oikeudenmukaisen ja luovan yhteiskunnan puolesta. KSR tukee apurahoin ja tunnustuspalkinnoin yhteiskunnallisesti suuntautunutta kulttuuri- ja sivistystyötä, tutkimusta ja opiskelua.
www.sivistysrahasto.fi
Facebook & Twitter

Kiljavan opisto
Tarjoamme runsaasti työelämän kehittämiseen ja edunvalvontaan liittyviä kursseja. Meillä voi suorittaa ammattitutkintoja ja tarjonnassamme on lisäksi harrastustoimintaan liittyviä kursseja.
kio.fi
Facebook

KSL-opintokeskus
KSL-opintokeskus on valtakunnallinen aikuisoppilaitos ja järjestöllisen koulutuksen asiantuntija. Tarjoamme aikuisille oppimismahdollisuuksia, tuemme järjestöjen ja yhteisöjen kehittämistä sekä kansalaisyhteiskuntaa.
www.ksl.fi
FacebookTwitter

Kuluttajaliitto – Konsumentförbundet
Pääkaupunkiseudun Kuluttajat – Huvudstadsregionens Konsumenter

Kuluttajaliitto on kuluttajien valtakunnallinen edunvalvontajärjestö. Olemme puolueeton ja kaikille avoin kansalaisjärjestö, joka haluaa toimia kaikkialla Suomessa. Kuluttajaliitto edistää kuluttajien oikeuksia ja kestävää kehitystä.
www.kuluttajaliitto.fi
FacebookTwitter

Monimuotoiset perheet -verkosto
Monimuotoiset perheet -verkosto on kymmenen perhejärjestön yhteistyöverkosto, joka tuottaa koottua tietoa perheiden monimuotoisuudesta päättäjien ja palvelujärjestelmän käyttöön.
monimuotoisetperheet.fi
FacebookTwitter

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT
PHT:n 1. askel hyvinvointijaksot antavat tukea jaksamiseen ja välineitä hyvinvointiin. Jaksot ovat veikkausrahoilla tuettuja ja ne järjestetään laadukkaissa liikuntakeskuksissa ja kylpylöissä ympäri Suomen. Jaksoille voi hakea lapsiperheet sekä työikäinen, joka on työterveyden ulkopuolella.
pht.fi
Facebook

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK
Suomen suurimman palkansaajakeskusjärjestön ständillä esittäytyvät muun muassa Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta ja SAK:n viestintä. Saat sieltä myös tietoa SAK:n tulevaisuutta luotaavasta Mahdollisuuksien aika -hankkeesta.
www.sak.fi
FacebookTwitter

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK
Jokaisella tulee olla oikeus tehdä työtä inhimillisissä oloissa, taistella oikeuksistaan ja ansaita elämiseen riittävää palkkaa. SASK parantaa työtä tekevien asemaa maailmalla.
www.sask.fi
FacebookTwitter

Taistelu Amis-opetuksesta kampanja
Kampanjan tarkoituksena on yhdistää ihmiset, jotka haluavat säilyttää korkean ammatillisen osaamisen Suomessa. Hallitus leikkasi ammatillisesta koulutuksesta yli 200 miljoonaa euroa. Tue kampanjaa allekirjoittamalla koulutusleikkauksia vastustava adressi nettisivuillamme.
www.taisteluamisopetuksesta.fi
Facebook

Teboil
www.teboil.fi
Facebook

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys Tatsi
TATSI on SAK:laisten ammattiliittojen työttömien palvelujärjestö.
tatsi.org
Facebook

Työväen Musiikkitapahtuma
www.valmu.com

Työväen Sivistysliitto TSL
Työväen Sivistysliitto TSL on työväenliikkeen arvopohjaan sitoutunut järjestöjen oppilaitos, joka rohkaisee ihmisiä osallistumiseen ja vaikuttamiseen yhteiskunnassa.
www.tsl.fi & www.aikamerkki.org
Facebook

Työväenmuseo Werstas
Työväen museoyhdistys

Työväenmuseo Werstas sijaitsee Tampereella, Finlaysonin alueella. Tule osastolle tutustumaan Werstaan näyttelyihin, 28.11. avautuvaan Vapauden museoon, uusiin opastuksiin sekä kokoustiloihin!
www.tyovaenmuseo.fi
FacebookTwitter

Vakuutusyhtiö Turva
Vakuutusyhtiö Turva tuntee palkansaajien ja ammattiliittojen jäsenten vakuutustarpeet. Tule kuulemaan eduistamme ja kuvauttamaan itsesi Napapiirin sankarina. Pisteessämme voit myös kokeilla, miltä maailma näyttää virtuaalilasien kautta.
www.turva.fi
FacebookTwitter

Vates-säätiö / Tiedolla vaikuttaminen -hanke
Yli puolella työikäisistä on vamma tai pitkäaikaissairaus. Yhdenvertaisuus työpaikalla tarkoittaa, että meillä kaikilla on oikeus tehdä työtä siitä huolimatta. Keinoja on. Lisätietoa ständiltä.
www.vates.fi
Facebook & Twitter

Yksi elämä -terveystalkoot
Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on yksilön, yhteisöjen sekä koko yhteiskunnan asia.
Yksi elämä on moottori, jotta niin ihmiset kuin yhteisöt ja päättäjät saadaan kiinnostumaan,
sitoutumaan ja osallistumaan terveystalkoisiin.
www.yksielama.fi
FacebookTwitter

Bussikuljetukset alueilta

Listaa ylläpidetään Facebookissa

Lataa bannereita, ilmoituksia ja muuta materiaalia

Dropbox